Styrelsen

11143660_10155861106660608_7591350793475911898_n

Ordförande & Hemsidesansvarig – Camilla Prager ordforande@orlingur.se

Yrke: Camilla arbetar som Ryttarcoach – dvs som ridinstruktör, tränare och coach. Hon reser runt och undervisar på olika stall/ridklubbar i hela Skåne, men har även ridundervisning för ryttare på alla nivåer, både för elever med egen häst eller på hennes egna trygga islandshästar. Du kan läsa mer om Camilla på www.ryttarcoach.se
Camilla föder upp islandshästar, bedriver inackorderingsverksamhet för alla typer av hästar, rider in, tränar och tar emot islandshästar på försäljning. Sedan unga år arbetar Camilla mycket med olika typer av ”problemhästar” och har länge hållit på med lastträning av svårlastade hästar då hon är utbildad av Monty Roberts i USA.
Camilla har många strängar på sin lyra och hästverksamheten så arbetar Camilla som massör för människor www.muskelvarkstanpaosterlen.se

Bor: Camilla äger och driver en ridanläggning vid namn Pragerhof, utanför St Olof där bor ca 30 hästar varav 10-15 egna islandshästar, två underbara boxrar och 5 katter. Läs mer om gården på www.pragerhof.se

Mål med Örlingur: Att Örlingur ska vara en förening som välkomnar alla från hobbyryttare, avlare till tävlingsryttare med den gemensamma kärleken till Islandshästar. Örlingur ska vara en förening för gemenskap och utveckling där vi arrangerar roliga lärorika aktiviteter.

Detta vet du inte om Camilla; Hade hon fått leva om sitt liv hade Camillas satsat på dansen och dessutom är hon ett riktigt konståkningsfan!

ronjaSekreterare & Tävlingsansvarig – Ronja Öhrström sekreterare@orlingur.se eller tavling@orlingur.se

Yrke: Ridlekisfröken, pluggar till hästmassör,  laserterapeut och sadelspecialist

Inriktning: Tävling, träning, skogsridning och allt därimellan!

Bor: På en liten gård utanför Vanstad med Sambo, 2 barn, 3 hästar, höns och katter.

Ronjas  mål med Örlingur: Gemenskap! Jag tycker det är viktigt att alla känner sig välkomna till Örlingur, fritidsryttare som tävlingsryttare, gammal som ung. Mitt mål är att vi ska ha roligt, utvecklas och må bra med våra hästar!

Lever efter mottot: Friskt vågat, hälften vunnet!

Detta vet du inte om Ronja: fd. western/storhästryttare som alltid varit lite smygkär i islandshästen. 2010 stod det plötsligt en islandshäst i hennes stall, och det var kärlek vid första ögonkastet. Sedan dess suger hon åt sig all kunskap och erfarenhet hon bara kan med denna starka, utrycksfulla, livliga och helt gudomliga lilla häst!
Ser hästarna som sin passion,  livsstil och kärlek snarare än hobby. Hästnörd ut i fingerspetsarna med andra ord!

Kassör – Sofia Saxell kassor@orlingur.se

 

Sponsor & samarbetsansvarig – Emmy Jakobsson sponsor@orlingur.se

Inriktning: Träning och härliga skogsturer
Yrke: arbetar som personlig assistent och nagelteknolog
Bor: På en liten hästgård utanför Brösarp med min sambo, två barn , hundar, katt och hästar
Mål med Örlingur:  alla ska känns dig välkomna oavsett nivå och inriktning.
Det visste ni inte om Emmy: Har ridit på ridskola sen 5 års ålder tills jag övertalade mina föräldrar om en egen sköthäst. Min första egen häst var en fjording som tyvärr dog bara 7 år gammal.  2003 började jag jobba på turridning och strax efter köpte jag min första egen islandshäst Pjakkur. Hästarna är inte bara min hobby utan även min livstil och jag älskar de!
Lever efter mottot: Behandla andra som du själv vill bli behandlad

Medlemsansvarig – Anna Persson medlem@orlingur.se  

 

anneliFacebookansvarig – Anneli Pettersson info@orlingur.se

Anneli Pettersson är sjukpensionär och har tagit upp ridningen och hästintresset efter många år borta ifrån det. Ägnar större del av sin tid åt att hjälpa till på Pragerhof och har precis köpt sin första islandshäst.

Bor: Tomelilla.

Mål med Örlingur: Att alla ska tycka det är avspänt och kul att vara med oss oavsett nivå eller häst.

Det visste du inte om Anneli: Jag har jobbat med alpackor och att ett brinnande intresse är hundar där schäfern är en favorit.

Utbildningsansvarig Stöd/bidrag – Kattis Persson utbildning@orlingur.se